Kako igrati?

Disc golf se igra slično kao i klasičan golf uz razliku da umjesto udaranja loptice palicom, igrači bacanjem posebnih diskova (frizbija) pokušavaju pogoditi disc golf koš. Osnovna oprema potrebna za igru su plastični ili gumeni diskovi, koji na tržište dolaze različitih težina i s različitim karakteristikama leta. Igraču početniku za rekreativnu igru dovoljna su tek dva osnovna diska koji se mogu kupiti po cijeni od 75 kn (10€) do 130 kuna (17€).

Da bi počeli igrati dis golf nije potrebno puno truda, ali za usavršiti igru treba dosta treninga i strpljenja.

Uobičajeni teren za disc golf sastoji se od 18 staza (rupa), igra se u grupama od 4 do 6 igrača, a prolazak cijelog terena traje oko 2 do 3 sata. Na stazi, svi igrači počinju s iste polazne pozicije, a igru nastavljaju s mjesta na kojem im se zaustavio disk. Cilj igre je u što manje bacanja pogoditi diskom u završnu poziciju - disc golf koš. Najbolji igrač je onaj koji nakon odigranog cijelog terena ima ukupno najmanji broj izvedenih bacanja.

Disc golf igrališta uređuju se na svim vrstama terena pa su tako česti tereni koji se sastoje od otvorenih staza na livadama, uzbrdica i nizbrdica, staza u šumi te staza s posebnim zadacima na kojima disk mora proći npr. između dva drva i sl. Zbog raznolikog terena igra je zabavna te pred igrače postavlja različite izazove koje oni nastoje savladati u što manje bacanja. Ovaj sport je vrlo lak za naučiti, ali težak za usavršiti i baš u tome je njegova posebnost. Za razliku od većine drugih sportova disc golf mogu igrati jednako dobro osobe oba spola i svih dobi pa je to idealna aktivnost za cijele obitelji.Svi igrači počinju bacanjem diska s polazne pozicije (tee). Igra se nastavlja s mjesta gdje se disk zaustavio te igrači ponovno bacaju prema košu. Na kraju staze igrač u tablicu upisuje broj bacanja koja su mu bila potrebna da pogodi koš. Igra je gotova kada se odigraju sve staze, a najbolji je igrač onaj s najmanjim zbrojem bacanja. Svako bacanje, osim početnih bacanja, izvodi se s mjesta na kojem se zaustavio bačeni disk. Igrač mora jednu nogu postaviti iza tog mjesta i tek tada izvesti bacanje. Ukoliko želi, igrač može promijeniti disk kod svakog bacanja.