Frosty Hills Series 2017

Kroz siječanj i veljaču 2017. godine na terenu u Toplicama Sveti Martin po prvi puta je održana je zimska serija Frosty Hills, a sastojala se od tri jednodnevna turnira. Ukupni poredak dobiven je zbrajanjem rezultat sudionika koji ssu igrali svih 6 rundi, a pobjednici prve zimske serije su postali Jelena Geček i Balint Kazai.

Na seriji je barem jednu rundu odigralo 38 igračica i igrača iz Hrvatske, Mađarske i Austrije, ali samo je jedna igračica i 10 igrača odigralo svih 6 rundi i ušlo u ukupni poredak.
U ženskoj kategoriji pobjedu je tako, sa 384 izvedena bacanja, odnijela Jelena Geček.
U muškoj kategoriji vodila se velika borba i nekoliko igrača se izmjenjivalo u vodstvu da bi na kraju najbolji, odličnom posljednjom rundom, postao mađar Balint Kazai sa 256 izvedenih bacanja. Dva bacanja iza njega, na drugo mjesto, smjestio se još jedan igrač iz Mađarske - Robert Furka, dok je na trećem mjestu, s još dva bacanja lošijim rezultatom, završio najbolji Hrvat – Marko Marčec.

Sastanak s igračima za svaki turnir održavao se u kongresnoj dvorani hotela Spa Golfer tako da su igrači, i u slučaju hladnog vremena imali mogućnost ugrijati se prije i nakon rundi. Za sve koji su željeli, ručak je bio osiguran u restoranu Vučkovec, a nakon turnira igrači su mogli po povoljnijim cijenama kupiti i ulaznicu za zatvorene bazene.

Svaki od turnira igrao se u dvije runde po 14 staza, što se pokazalo kao sasvim dobra opcija za kratke zimske dane, i da igračima ostane dovoljno vremena za opuštanje u bazenima prije povratka kućama.Ova serija pokazala je da ima publiku koja je i u snježnim uvjetima rado došla do Toplica Sveti Martin, tako da već sada planiramo iduću Frosti Hills 2018 seriju.

Frosty Hills Series 2017 - Day 1
Prvi turnir održan je 14. siječnja i na njemu je nastupilo 25 igrača i igračica. U muškoj kategoriji pobijedio je Rober Furka s 86 bacanja, drugi je bio Mario Mesarić (87), a na treće su se plasirali Nino Đurak, Tomi Gorički i Balint Kazai (svi 88). Robert Furka je već u prvoj rundi odigrao 39 (-5, rating 1008) što je i ostao rekord terena, no lošijom igrom u drugoj rundi dopustio je ostalim igračima da mu se približe te da borba za titulu ostane otvorena.
U ženskoj kategoriji pobijedila je Maja Šimenc (105) ispred Jelene Geček (130).
Zbog snijega koji je napadao noć prije turnira, teren je doživio par manjih modifikacija i OB-i na dvije staze nisu bili u igri.
Rezultate potražite na PDGA stranici.

Frosty Hills Series 2017 - Day 2
Drugi turnir održan je 4. veljače i na njemu je nastupilo 26 igračica i igrača. U muškoj kategoriji pobijedio je Marko Marčec (81) ispred austrijanaca Otfrieda Derschmitda (84) i Erica Osterwintera (85).
U ženskoj kategoriji pobijedila je Danica Pajtak (100) ispred Ire Molnar Gorički (111) i Jelene Geček (135).
Nakon odigrana dva turnira u muškoj kategoriji vodio je Marko Marčec (171) s jednim bacanjem prednosti pred Robertom Furkom (172), a slijedili su Tomi Gorički (175), Balint Kazai (176) te Radule Mikić i Eric Osterwinter (177).
Dok je u muškoj kategoriji borba bila neizvjesna, u ženskoj je već nakon drugog turnira Jelena Geček bila jedina sa odigrane 4 runde i praktički je imala ruku na tituli.
Rezultate potražite na PDGA stranici.T

Frosty Hills Series 2017 - Day 3
Treći turnir održan je 25. veljače i na njemu je nastupilo 26 igračica i igrača. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio Mario Mesarić (79) što je ujedno bio i najbolji rezultat na jednom od turnira, a drugom rundom od 39 izjednačio je i rekord terena Roberta Furke s prvog turnira. Drugo mjesto osvojio je Balint Kazai (80), a treće su sa po 86 bacanja podijelili Dinko Šimenc, Akos Szabo, Robert Furka i Nino Đurak.
U ženskoj kategoriji pobijedila je Maja Šimenc (105), ispred Ire Molnar Gorički (109) i Veronike Toth (111).
Rezultate potražite na PDGA stranici.

Najbolji rezultati na terenu bili su 39 (-5) što su odigrali Robert Furka (rating 1008) i Mario Mesarić (rating 989), a slijedili su ih Otfried Derschmidt, Mario Mesarić, Marko Marčec te dva puta Balint Kazai s 40. Najbolji ženski rezultat bio je 49 (+5) što je odigrala Maja Šimenc (rating 852), a slijedila je Danica Pajtak i Maja Šimenc još dva puta s 50 pa Ira Molnar Gorički s 52.